Precizari RAR referitoare la cauciucurile de iarna: Toate anvelopele marcate cu literele M si S pot fi utilizate!

Registrul Auto Roman (RAR) a transmis luni ca respinge cu fermitate informatiile aparute in presa in ultimele zile care au propagat masiv ideea ca posesorii de anvelope promovate comercial drept "all season" vor fi sanctionati daca folosesc acest tip de pneuri in timpul sezonului rece. Astfel, toate anvelopele marcate cu literele M si S indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna si pot fi utilizate!

"In media a fost preluat si interpretat tendentios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regaseste pe site-ul institutiei, fara a fi fost solicitat si un punct de vedere al Registrului Auto Roman", precizeaza oficialii RAR.

Prin urmare, au facut urmatoarele precizari, pentru toti clientii si pentru publicul larg: "TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comerciala, care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera."

Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr.5/2011 de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarna nu au suferit modificari de la acel moment.

"Registrul Auto Roman nu a facut in ultima perioada nicio alta declaratie de presa avand ca subiect anvelopele de iarna!", au mai atras atentia reprezentantii RAR.

Prin urmare, atat timp cat posesorii de autovehicule respecta legislatia in vigoare si folosesc pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, anvelopele marcate cu literele M si S NU EXISTA SANCTIUNI!

Amintim ca legislatia in vigoare nu conditioneaza utilizarea anvelopelor de iarna de o anumita data calendaristica, ci de starea partii carosabile. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Aceasta este si una dintre conditiile politelor CASCO. In cazul unui incident, in conditii de iarna, cand soferul nu are anvelope de iarna pe masina, asiguratorul CASCO poate refuza plata integrala sau partiala a daunei. Pot fi situatii fie ca soferul loveste alt vehicul in trafic si apoi vrea sa isi repare si el masina pe CASCO, fie ca derapeaza etc.
RCAoriunde.ro

Telefon sau WhatsApp:

 0722506406

E-mail:

Asigurari@RCAoriunde.ro

Plata card prin:

Se incarca ... asteptati